Mac mini als Muziekserver

Dat wij graag met Apple werken en met de Mac mini als muziekserver in het bijzonder is geen geheim. We verkopen het niet rechtstreeks maar vinden het toch leuk om er over te schrijven. De meerwaarde hiervan lezen we regelmatig terug in de reacties die we ontvangen. Zo mailde Rob Kamphuis ons zijn 'eenvoudige' set-up die hem dagelijks kippevel bezorgt.

Muziek maken met een Mac mini

 

Proac Tablette Reference 8 Proac Tablette

 

Het begon allemaal met mijn liefde voor Naim Audio. Somber van uiterlijk maar oh zo muzikaal, net als mijn passie voor Proac luidsprekers. Na jaren luisteren naar CD wilde ik muziek gaan spelen vanaf de computer, tot in 2009 mijn huis afbrandde. Niet leuk, al had het achteraf ook zijn voordelen. Tijdens de herinrichting kozen mijn vrouw en ik om onze stereo-installatie een prominente plaats te geven in de woonkamer. Omdat ik toch opnieuw moest beginnen wilde ik ook meteen gaan streamen. Enige voorwaarde was dat de set-up compact moest blijven. Na het lezen van recensies over merken als Audio Research, Wilson Benesch, Proac, Linn en Naim Audio, koos ik uiteindelijk voor de Naim Nait 5 en de Proac Tablette Reference 8 monitoren. Dit vanwege hun sierlijke uiterlijk en klankmatige eigenschappen. Op basis van adviezen besloot ik om AudioQuest aan te schaffen voor mijn nieuwe set. Zelfs de meest betaalbare AudioQuest kabels waren in basis een goede opwaardering van mijn standaardkabels die ik voorheen gebruikte. Omdat AudioQuest voor iedere toepassing een oplossing heeft is uitbreiden erg handig. Als laatste heb ik in overleg een laatste generatie Mac mini aangeschaft die via een AudioQuest DragonFly usb dac en AudioQuest Angel is aangesloten op de Naim Nait. Al bij al een klein systeem met grootse prestaties! Als ik in de bank plof en naar mijn muziek luister hoor ik absoluut geen luidsprekers staan, echt bizar. Je leest wel vaker dat dit mogelijk is maar tot voor kort had ik het nog nooit zo beleefd. In het begin speelde ik uitsluitend AAC en MP3 files maar op advies van Kees Jan ben ik overgestapt op Apple LossLess en AIFF-bestanden, die ik afspeel via JRiver Media Center. Via de App op mijn iPad zoek ik naar de gewenste muziek en luister ik iedere dag tot in de late uurtjes naar mijn favoriete muziek!

art’s excellence, dank voor jullie goede service en zinvolle content. Ga zo door!